
Recept
Maak de asperges schoon en blancheer ze 8 minuten in gezouten water.
Spoel de kokkels. Fruit de sjalot in wat boter en voeg de gespoelde kokkels toe. Roerbak tot de schelpen opengaan. Haal de schelpjes uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Voeg de gehakte kervel toe aan het aanbaksel van de kokkels. Voeg de witte wijn en de room toe en mix de saus. Passeer door een zeef.
Bak de pladijzen in de helft boter en de helft olie aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout. Mix de kervel, zeef en kruid met peper en zout.
Serveer de pladijs met de asperges, de kokkels en de kervelcoulis. Lekker met natuuraardappelen.
Recept Ilse D'hooge
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.