Pladijs, jonge prei en nieuwe spinazie

4
  • 500 g pladijsfilet
  • 500 g jonge spinazie
  • 80 g zuring
  • 4 teentjes look
  • 40 g beurre noisette (lichtgebruinde boter)
  • 1 kg jonge prei
  • 250 g witte wijnazijn
  • postelein
  • citroenzeste
  • druivenpitolie

Bak de pladijs enkele minuten hard aan in een anti-kleefpan en laat zachtjes verder garen.

Was de spinazie en de zuring. Stoof aan met een teentje look, kruid af en mix tot coulis. Monteer met de beurre noisette.

Was de prei. Kleur en gaar 4 stengels op de barbecue. Verdeel de rest in twee. Mix het 1ste deel tot sap en laat met eenzelfde hoeveelheid azijn inkoken tot stroopdikte. Laat het andere deel drogen, mix dit en breng op smaak met citroenzeste en druivenpitolie.

Leg de vis links op het bord, strooi het preipoeder er overheen en leg enkele stukjes geroosterde prei bovenop. Werk af met enkele fijngesneden blaadjes spinazie en postelein. Maak met een lepeltje grote cirkels van spinaziecoulis en preisap.

 

Recept Olly Ceulenaere

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.