Pladijs in de oven met paddenstoelen

4

Boter een grote ovenschotel in. Strooi de fijngehakte sjalot egaal uit over de bodem en leg de pladijs erop. Overgiet met visfumet en witte wijn. Peper en zout.

Leg wat kleine klontjes boter op de vis. Breng de schotel bovenop het vuur snel aan de kook. Schuif de vis in de voorverwarmde oven op 240°C. Laat 10 minuten braden.

Bestrooi dan de pladijs met de fijngesneden paddenstoelen en de peterselie. Strooi wat paneermeel uit over de vis. Laat nogmaals 10 minuten bakken.

Fileer de vis aan tafel. Maak met een lepel een insnijding langs de graat en maak de bovenste filets los. Verwijder dan de graat van de onderste visfilets.

Serveer met frietjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.