
Pladijs gepocheerd in boter met wortelstoemp en ham
Ingrediënten
- 2 pladijzen
- 8 miniwortels
- 4 grote wortels
- 4 grote aardappelen
- 400 g boter
- 4 sneetjes ham
- peper en zout
- olijfolie
- citroensap
- verse wilde kruiden
Recept
Snijd de kop van de pladijs. Snijd de middengraat door en verdeel in mooie moten. Je kan ook aan je vishandelaar vragen om de vis te fileren.
Smelt de boter. Kruid de moten met peper en zout en pocheer ze in de boter (ongeveer 75°C) gedurende 6 à 8 minuten.
Was en schil de aardappelen en de grote wortelen. Snijd ze daarna in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Stamp tot een stoemp en werk af met boter.
Was de miniwortelen goed. Stoof ze aan in boter met wat peper en zout gedurende 3 à 4 minuten tot ze beetgaar zijn.
Rol de sneetjes ham op tot cannelloni en werk af met wat olijfolie.
Plaats 2 toefjes stoemp op het bord en trek deze open met een lepel. Plaats de vis ertussen. Schik de miniworteltjes en wat verse wilde kruiden op het bord. Leg een hamrolletje op de pladijs en werk af met een lepel pocheerboter en een beetje citroensap.
Recept Filip Claeys
Foto Piet De Kersgieter
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.