Pladijs gepocheerd in boter met wortelstoemp en ham

4

Snijd de kop van de pladijs. Snijd de middengraat door en verdeel in mooie moten. Je kan ook aan je vishandelaar vragen om de vis te fileren.

Smelt de boter. Kruid de moten met peper en zout en pocheer ze in de boter (ongeveer 75°C) gedurende 6 à 8 minuten.

Was en schil de aardappelen en de grote wortelen. Snijd ze daarna in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Stamp tot een stoemp en werk af met boter.

Was de miniwortelen goed. Stoof ze aan in boter met wat peper en zout gedurende 3 à 4 minuten tot ze beetgaar zijn.

Rol de sneetjes ham op tot cannelloni en werk af met wat olijfolie.

Plaats 2 toefjes stoemp op het bord en trek deze open met een lepel. Plaats de vis ertussen. Schik de miniworteltjes en wat verse wilde kruiden op het bord. Leg een hamrolletje op de pladijs en werk af met een lepel pocheerboter en een beetje citroensap.

 

Recept Filip Claeys

Foto Piet De Kersgieter

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.