Pladijs, gefileerd en gebakken, spinazie met specerijen en room, oestersaus

4

Voor de oestersaus

  • 4 oesters
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl room 
     

Spoel de pladijsfilets en dep droog.
Haal de oesters open en recupereer de jus.
Laat de jus inkoken en voeg de witte wijn toe, laat opnieuw inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout.

Pers de knoflook en snijd de sjalot fijn.
Stoof de sjalot en de knoflook in boter, voeg de spinazie toe, warm goed door en kruid met tandoorikruiden.
Bak de filets in de resterende boter.
Schuim de saus op met een sausmixer en voeg de oesters toe.

Schik de spinazie op warme borden, leg er de visfilets op, lepel de saus erlangs en garneer met enkele plukken bladpeterselie.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.