Pladijs, gefileerd en gebakken, spinazie met specerijen en room, oestersaus
Ingrediënten
- 600 g pladijsfilets
- 2 eetlepels boter
- 25 g spinazieblaadjes
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- tandoorikruiden
- peper en zout
- bladpeterselie
Voor de oestersaus
- 4 oesters
- 1 dl witte wijn
- 2 dl room
Recept
Spoel de pladijsfilets en dep droog.
Haal de oesters open en recupereer de jus.
Laat de jus inkoken en voeg de witte wijn toe, laat opnieuw inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout.
Pers de knoflook en snijd de sjalot fijn.
Stoof de sjalot en de knoflook in boter, voeg de spinazie toe, warm goed door en kruid met tandoorikruiden.
Bak de filets in de resterende boter.
Schuim de saus op met een sausmixer en voeg de oesters toe.
Schik de spinazie op warme borden, leg er de visfilets op, lepel de saus erlangs en garneer met enkele plukken bladpeterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.