Pladijs, gefileerd en gebakken, carpaccio van Coeur de Boeuf, met feta en citroenolie
Ingrediënten
- 600 g pladijsfilets
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- 4 Coeur de Boeuf tomaten
- 1 sjalot
- 100 g feta
- ½ bussel platte peterselie
- 1½ dl olijfolie
- sap van een halve citroen
- peper en zout
Recept
Spoel de pladijsfilets, dep droog, haal door gekruide bloem en houd apart.
Ontvel de tomaten en snij in dunne plakken, dresseer op koude borden en kruid met zout en peper.
Snijd de feta in blokjes, pers er de citroen over uit en meng met de helft van de olijfolie. Snijd de sjalot in flinterdunne ringen.
Bak de pladijsfilets in boter.
Verhit de olijfolie en bak de peterselieblaadjes crispy, kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de feta over de carpaccio, schik er de vis op en garneer met de peterselietakjes en de sjalotringen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.