Pladijs, gefileerd en gebakken, carpaccio van Coeur de Boeuf, met feta en citroenolie

4
  • 600 g pladijsfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 4 Coeur de Boeuf tomaten
  • 1 sjalot
  • 100 g feta
  • ½ bussel platte peterselie
  • 1½ dl olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
Spoel de pladijsfilets, dep droog, haal door gekruide bloem en houd apart.
Ontvel de tomaten en snij in dunne plakken, dresseer op koude borden en kruid met zout en peper.
Snijd de feta in blokjes, pers er de citroen over uit en meng met de helft van de olijfolie.
Snijd de sjalot in flinterdunne ringen.
 
Bak de pladijsfilets in boter.
Verhit de olijfolie en bak de peterselieblaadjes crispy, kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de feta over de carpaccio, schik er de vis op en garneer met de peterselietakjes en de sjalotringen.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.