Pizza met kip, broccoli en spinazie

4
  • 400 g kippenfilets
  • 1 kg spinazie
  • 250 g broccoli
  • 500 g (volkoren)bloem
  • 300 g water
  • 10 g gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje look
  • verse oregano
  • verse tijmblaadjes
  • zout

Bereid het pizzadeeg: los de gist op in het water, meng dit geleidelijk onder de bloem samen met een eetlepel olijfolie. Laat het deeg rijzen. Kneed opnieuw kort en rol dun uit tot een ronde vorm.

Strijk de pizzabodem in met de resterende olijfolie.

Snijd de kippenfilets in reepjes en bak lichtjes aan.

Reinig en spoel de spinazie. Stoof aan in boter met look, nootmuskaat en zout. Laat uitlekken.

Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze beetgaar en verfris.

Schik de spinazie en broccoli op de bodem van de pizza. Leg daarop de stukjes kip en werk af met tijm- en oreganoblaadjes.

Bak de pizza gedurende 12 min. in een voorverwarmde oven aan 220°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.