Pizza met kazen van bij ons en gerookte heilbot

8
  • 450 g harde tarwebloem
  • 5 g verse gist
  • 6 g honing
  • 4 g zout
  • 3 dl water

Voor de pesto

  • 1 bosje peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 doosje pijnboompitten (geroosterd)
  • 200 g verse geitenkaas
  • 100 g gemalen belegen kaas
  • peper en zout

En verder

  • 8 plakken gerookte heilbot
  • het hart van een witte selder
  • 1 pak gemengde sla
  • 1 klein potje natuuryoghurt
  • verse bieslook
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • peper en zout

Meng de ingrediënten voor het deeg in een mengkom. Kneed op een met bloem bestoven werkvlak tot een mooi elastisch geheel. Verdeel het deeg in 8 porties en rol er bolletjes van. Laat een nacht rusten in de koelkast.

Bestuif de deegballetjes met bloem en trek het deeg tussen de vingertippen open tot een zo groot mogelijke diameter. Leg het deeg in een ovenschaal. Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat de pizza tijdens het bakken gaan rijzen.

Snipper de sjalot en de look fijn. Fruit glazig in olijfolie. Snipper intussen ook de peterselie fijn en kneus de pijnboompitten onder een zware pan. Haal de pan met de uien van het vuur en doe er de peterselie en de pijnboompitten bij. Kruid met peper en zout en meng er de beide kaassoorten door.

Verdeel de pesto over de pizzabodems en bak in 6 tot 7 minuten krokant in een oven op 220°C.

Voor de salade gebruiken we de jonge takjes uit het hart van een witte selder. Snijd de selder fijn en meng door de sla.

Breng op smaak met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. 
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.