Pizza Margherita

8
  • 450 g harde tarwebloem
  • 5 g verse gist
  • 6 g honing
  • 4 g zout
  • 3 dl water

Beleg

  • 400 g flink gekruide tomatensaus
  • 200 g mozzarella
  • 100 g geraspte pecorino
  • 1 bot verse basilicum
  • olijfolie

Meng de ingrediënten voor het deeg in een mengkom. Kneed op een met bloem bestoven werkvlak tot een mooi elastisch geheel. Verdeel het deeg in 8 porties en rol er bolletjes van. Laat een nacht rusten in de koelkast.

Bestuif de deegballetjes met bloem en trek het deeg tussen de vingertippen open tot een zo groot mogelijke diameter. Leg het deeg in een ovenschaal. Prik met een vork in het deeg om te voorkomen dat de pizza tijdens het bakken gaan rijzen.

Verdeel de tomatensaus, de mozzarella en de pecorino over de pizzabodems en bak ze in 6 tot 7 minuten krokant in een hete oven op 220°C.

Werk de pizza af met blaadjes basilicum en besprenkel met olijfolie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.