Pittige witloofsoep

4
45
  • 4 stronkjes witloof
  • 50 ml droge witte wijn
  • 750 ml melk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 75 g boter
  • 2 el bloem
  • 2 el gemalen parmezaan
  • 1 kl currypoeder
  • peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
     
Spoel het witloof en snijd het fijn.
Laat 50 g boter smelten in een pan en voeg de ui toe.
Laat even stoven.
Voeg dan het witloof toe en laat 10 minuten sudderen.
Kruid met peper en zout.
 
Giet er de wijn bij, laat even verdampen en voeg dan 650 ml melk, de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe.
Breng aan de kook.
Meng de bloem met de resterende melk en het currypoeder en voeg bij de soep.
Roer goed.
Kook 25 minuten op een middelmatig vuur.
 
Werk af met de gemalen parmezaan en de rest van de boter.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.