Pita met kip en yoghurt-muntsaus

Broodje kaas
4
45

Voor de yoghurt-muntsaus

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 2 takjes verse munt
  • peper en zout
  • 1 koffielepel olijfolie
  • een paar takjes bieslook
  • sap van een halve limoen
  • zeer dun geraspte limoenschil

Voor de kip

  • 1 koffielepel honing
  • 4 kipfilets
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 teentje look
  • peper en zout

Voor de broodjes

Leg nog een blaadje munt bovenop de pita als afwerking. Als je geen grillpan hebt, dan kan je ook een gewone pan gebruiken om het vlees in te bakken.

Snij de kipfilets in reepjes en doe ze in een kom.
Doe de currypoeder, de geplette look en de honing in de kom en meng alles goed met de kipreepjes. Kruid af met peper en zout. Zet de kom een half uurtje in de koelkast.

Neem een kommetje en doe er de Griekse yoghurt, de munt, het limoensap, de limoenschil, de fijn gesneden bieslook en de olijfolie in. Kruid af met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

Was de sla en de komkommer en snij ze in reepjes.

Haal de kip uit de koelkast. Grill de gemarineerde kipreepjes in een grillpan met een scheutje olijfolie.

Bak de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Leg ze eventueel nog een minuutje onder de grill, zodat ze knapperig worden.

Snij de pitabroodjes open. Smeer een beetje saus aan de binnenkant van de broodjes. Doe dan de kip, de sla en de komkommer in het pitabroodje. Sluit af met een beetje saus. Smullen maar!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.