Pinchos van varkensvlees en balsamico-uitjes

2

Voor 10 stuks:

Voor de marinade:

  • 1 dl olijfolie
  • sap en zeste van 1/2 citroen
  • 2 eetl. basilicum, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • zwarte peper en zeezout

Voor de uitjes:

  • 250 g kleine uitjes, niet geschild
  • 1,5 dl balsamico-azijn
  • 2 eetl. suiker
  • 10 kleine cocktailprikkers
     

Kook de uitjes in water tot ze zacht zijn. Giet het kookvocht weg. Schil de uitjes voorzichtig.
Doe de uitjes in een kleine kookpot, voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat heel zachtjes 20 minuten sudderen. Laat koud worden.

Bereid de marinade met de opgegeven ingrediënten. Marineer hierin de varkensreepjes gedurende 1 uur op kamertemperatuur.
Bak het vlees aan in een grillpan.

Steek het vlees met een uitje op de prikkers en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.