Peultjes met chilipeper, gember en filet mignon

4
  • 600 g filet mignon
  • 2 schaaltjes peultjes
  • 1 stuk gember van 1.5cm
  • 2 chilipepers
  • 1 teentje look, fijngemalen
  • 1 rode ui, fijn versneden
  • 1 wortel, fijn versneden
  • 100 g sojascheuten
  • 200 cl Kikkoman sojasaus
  • 100 cl ketjap manis
  • 1 bosje koriander
  • pindanootjes
     

Snijd de filet mignon in fijne reepjes. Kruid goed met peper en zout.
Doe arachideolie in de wok en laat opwarmen tot de olie rookt.
Roerbak het vlees tot het bleu is.
Zet het vlees opzij.

Schil de gember en snijd zeer fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipepers en snijd fijn.

Doe nieuwe arachideolie in de wok.
Roerbak in volgorde de ui, gember, look, chilipepers, peultjes en wortel tot de groentjes gaar zijn.
Voeg de sojascheuten toe en dan het vlees.
Blus met de sojasaus.

Werk af met koriander en geroosterde pindanootjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.