Peren met macarons

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 peren
  • 8 amandelmacarons
  • 4 eetlepels abrikozenconfituur
  • 30 g zachte boter
  • boter voor de vorm
  • 1 dl appelsap

Recept

Schil de peren, maar laat de steel zitten.
Verwijder het kroontje en snijd de onderkant van de peren af zodat ze rechtop blijven staan.
Verwijder het hoedje van de peren en lepel ze voorzichtig uit.
Vul ze met een mengeling van verkruimelde macarons, abrikozenconfituur en boter.
Zet het hoedje erop.

Beboter een ovenschaal, plaats de peren erin en voeg het appelsap toe.
Bak ze ongeveer 20 minuten in een warme oven van 180°C en overgiet ze regelmatig.
Dien het gerechtje lauw op en versier eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.