Peren met macarons

4
  • 4 peren
  • 8 amandelmacarons
  • 4 eetlepels abrikozenconfituur
  • 30 g zachte boter
  • boter voor de vorm
  • 1 dl appelsap

Schil de peren, maar laat de steel zitten.
Verwijder het kroontje en snijd de onderkant van de peren af zodat ze rechtop blijven staan.
Verwijder het hoedje van de peren en lepel ze voorzichtig uit.
Vul ze met een mengeling van verkruimelde macarons, abrikozenconfituur en boter.
Zet het hoedje erop.

Beboter een ovenschaal, plaats de peren erin en voeg het appelsap toe.
Bak ze ongeveer 20 minuten in een warme oven van 180°C en overgiet ze regelmatig.
Dien het gerechtje lauw op en versier eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.