Pepersteak met oesterzwammen en geroosterde aardappelplakjes

1
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g oesterzwammen
  • 2 koffielepels olie
  • 1 biefstuk van ong. 100 g
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 3 eetlepels lightroom
  • 1 koffielepel zwarte peperbolletjes
  • zout

Schil de aardappelen en laat ze 10 minuten koken in gezouten water.
Laat ze uitlekken en snijd ze in plakjes van 1 cm dik.
Spreid de plakjes uit en strijk ze in met het geperste knoflook.
Laat 10 minuten trekken.
Laat ze dan zonder vetstof roosteren in een grillpan met antiaanbaklaag (5 minuten aan elke zijde).
Draai ze geregeld een kwartslag om een ruitjespatroon te krijgen.

Borstel de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak er de biefstuk aan weerszijden in.
Kruid met zout.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Bak nu de oesterzwammen in dezelfde vetstof (4 minuten).
Roer geregeld en kruid ze met zout.
Stamp de peperbolletjes grof en voeg ze bij de oesterzwammen.
Blus met de witte wijn en de lightroom en laat al roerend indikken tot een smeuïge saus.

Leg de biefstuk op een warm bord, overgiet hem met de saus en schik er aardappelplakjes omheen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.