Peperspaghetti met varkensstukjes en oosterse kruiden

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 450 g spaghetti
  • 1/2 bussel basilicum, fijngehakt
  • 8 blaadjes munt, fijngehakt
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 300 g varkensvlees (in reepjes)
  • Zwarte peper en zeezout
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels mirin (Japanse kookwijn)
  • Paksoiblaadjes met stengel

Recept

Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water.

Stoom de paksoiblaadjes gedurende enkele minuten beetgaar in een stoommandje, in een stoompan of op een rekje in de wok met een laag water.

Meng de varkensreepjes met basilicum, munt, groene pepers, peper en zout. Bak ze kort in olie.

Meng de varkensreepjes met de spaghetti, de sojasaus, suiker, limoensap en mirin.

Serveer de pasta met de gestoomde paksoiblaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.