Peperspaghetti met varkensstukjes en oosterse kruiden

4
  • 450 g spaghetti
  • 1/2 bussel basilicum, fijngehakt
  • 8 blaadjes munt, fijngehakt
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 300 g varkensvlees (in reepjes)
  • Zwarte peper en zeezout
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels mirin (Japanse kookwijn)
  • Paksoiblaadjes met stengel

Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water.

Stoom de paksoiblaadjes gedurende enkele minuten beetgaar in een stoommandje, in een stoompan of op een rekje in de wok met een laag water.

Meng de varkensreepjes met basilicum, munt, groene pepers, peper en zout. Bak ze kort in olie.

Meng de varkensreepjes met de spaghetti, de sojasaus, suiker, limoensap en mirin.

Serveer de pasta met de gestoomde paksoiblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.