Peer met schuimkop

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

1

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 10

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 1 eetlepel notenmix
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eiwit
  • ½ zakje vanillesuiker

Recept

Schil de peer en laat ze 3 minuten blancheren in kokend water.

Laat de vrucht wat afkoelen en snijd ze doormidden.

Lepel het klokhuis uit de helften met behulp van een lepel met een scherp mesje.

Hak de noten grof en meng ze met de honing.

Vul de peerhelften met dit mengsel.

Klop het eiwit met de vanillesuiker tot sneeuw.

Strijk het eiwitschuim uit over de peerhelften en laat ze 10 minuten in een oven van 160°C staan tot het eiwit een mooi kleurtje heeft gekregen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.