Pasta pesto met crispy aardappel

4
25
  • 1 grote bloemige aardappel (150 g)
  • 500 g rigatoni
  • 30 g pijnboompitten
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 20 basilicumblaadjes
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Snijd de geschilde aardappel in hele kleine blokjes.

Hak de knoflook fijn in een vijzel of in de keukenrobot. Voeg de basilicum en pijnboompitten toe en hak mee fijn, voeg op het laatste 2/3 van de olie en de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta al dente gaar in licht gezouten water, giet af en werk af met de pesto.

Bak intussen op een hoog vuur de aardappelblokjes krokant in wat olijfolie, kruid met peper en zout.

Serveer de pasta in diepe borden en lepel er de aardappelcrunch over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.