Pasta met zeetong

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 4 zeetongen, in filets
  • 400 g linguine
  • 100 g gele kerstomaten
  • 100 g rode kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • handvol basilicum
  • 2 bolletjes buffelmozzarella, 125 g elk
  • 200 g ricotta
  • 100 ml droge witte wijn
  • boter
  • peper en zout

Deze vis is het hele jaar door verkrijgbaar, maar op z’n best van juli tot januari.

Recept

Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snij de helft van het basilicum in fijne reepjes.

Rol de tongfilets op en stoom ze gaar in een stoomoven of -mandje, gedurende 7 à 10 minuten.

Fruit de knoflook en sjalot in wat boter, zonder te laten kleuren. Voeg de ricotta en de wijn toe en laat inkoken tot sausdikte. Doe de basilicumsnippers erbij en kruid naar smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng door de saus.

Halveer de kerstomaatjes. Verdeel de pasta over borden. Leg er de gestoomde tongrolletjes en de kerstomaten bij. Trek de mozzarella in stukjes en bestrooi er de borden mee. Werk af met de rest van het basilicum.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.