Pasta met varkensreepjes, paprika en mascarpone

4
  • 450 g pasta
  • 200 g varkensvlees, in reepjes
  • 2 rode uien
  • 3 lookteentjes
  • 3 rode paprika’s
  • Olijfolie, zeezout en zwarte peper
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 2 handen vol vers geraspte parmigiano reggianokaas
  • 2 eetlepels mascarpone

Snijd de uien, look, paprika in stukjes. Was de peterselie en hak hem fijn.
Bak de ui en de paprika in een ruime hoeveelheid olijfolie gedurende ca.15 minuten tot ze zacht en zoet zijn. Voeg de look en peterselie toe en bak nog 5 minuten.

Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.

Smaak het paprikamengsel af met sherryazijn, peper, zout, parmezaan en mascarpone. Laat alles nog een paar minuten sudderen.
Voeg een paar lepels pastakookvocht toe aan de paprikasaus.

Kruid de varkensreepjes met peper en zout en grill of bak ze kort in een hete pan.
Voeg het vlees toe aan de saus.

Giet de pasta in een zeef en laat uitlekken.
Meng de pasta met de saus en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.