Pasta met seizoenschampignons

Claudia Allemeersch
4
30
  • 1 grote witte ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 2 takjes tijm
  • 400 g champignons naar keuze : hier bruine Parijse, oesterzwammen, shi-take, beukenzwammetjes
  • 25 cl witte wijn
  • 30 cl room
  • ½ bosje bieslook
  • peper en zout
  • 300 g pasta: hier parpadelle
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Pel en versnipper de ui en de look. Laat olijfolie verhitten in een pan en voeg de ui toe. Laat een 3-tal minuutjes stoven.

Voeg nu ook de look toe, samen met geritste tijmblaadjes.

Maak alle champignons schoon, verdeel indien nodig in stukjes en voeg toe.

Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

Voeg nu de room toe en laat terug inkoken. Kruid met peper en zout.

Kook ondertussen de verse pasta gaar. Laat goed uitlekken en roer de champignons en de saus erdoor.

Werk af met versnipperde bieslook, Parmezaanse kaas en nog wat extra zwarte peper.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.