Pasta met pastinaak

Claudia Allemeersch
4
  • 2 pastinaken
  • 1 verpakking verse pasta naar keuze
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 chilipepertje (rood)
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 2 teentjes look, eventueel een sjalotje
  • arachideolie

Pastinaken schillen, overlangs in vieren snijden, de kern eruit snijden en in stukjes verdelen.

Houd een partje apart om er met een dunschiller sliertjes van te snijden en die daarna krokant af te bakken in arachideolie.

Pasta beetgaar koken in water met olijfolie en zout. Afgieten en spoelen.

In een pan (of een wok) olijfolie verhitten. De look, chillipeper, stukjes pastinaak en eventueel een sjalotje toevoegen. Als laatste mag de pasta erbij. Afkruiden met peper en zout. Alles goed mengen.

Indien u dat wenst, mag u wat room toevoegen.

Platte peterselie wassen en in stukjes versnijden. Toevoegen op het laatste moment.

Pastinaaksliertjes frituren in hete arachideolie (gaat heel vlug), laten afdruipen op een keukenpapiertje, beetje zout erover strooien en als krokantje op de pasta leggen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.