Parmentier van vis met flageoletbonen en kokos

4
20
  • 1 blik van 800 g extra fijne flageoletbonen (530 g nettogewicht)
  • 300 g koolvis, kabeljauw of tilapia
  • 5 eetlepels kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kokosnootpoeder
  • 1 eetlepel paneermeel
  • peper en zout

Rasp de limoenschil en pers de limoen.
Leg de visfilets op een bord, besprenkel ze met het sap van een halve limoen en kruid met zout en peper.
Bedek het bord met huishoudfolie en zet het 5 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand (7 à 8 minuten als de vis nog diepgevroren is).
Laat lichtjes afkoelen en verkruimel dan de vis in 4 ovenschaaltjes.

Spoel de flageoletbonen en laat ze uitlekken.
Doe ze in een kom samen met de limoenschil en het overblijvende limoensap, de geperste look, 1 eetlepel kokosnootpoeder en de kokosmelk.
Verdeel over de ovenschaaltjes.
Meng de rest van het kokospoeder met het paneermeel en bestrooi hiermee de ovenschaaltjes.

Laat gratineren onder de grill in een voorverwarmde oven op 200°C (ongeveer 20 minuten).

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.