Parelhoen met citroen en rozemarijnaardappeltjes

Claudia Allemeersch
4
  • 4 parelhoenbouten
  • 2 citroenen
  • 2 zoete witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg bietjes
  • 2 wortelen
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • 4 lp griessuiker
  • 1 liter gevogeltefond
  • 3 dl witte wijn
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 1 bussel rozemarijn
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Laat olijfolie heet worden in de pan. Zet de parelhoenbouten aan in de olijfolie en kleur aan.

Kraak de laurierblaadjes in 2 (om meer smaak af te geven) en voeg toe.

Reinig de bietjes, wortel, ui en knoflook en snijd ze in gelijke stukjes. Versnipper de knoflook. Voeg de groenten toe aan de bouten, alsook alle kruiden. Bestrooi alles met de suiker en blus met de witte wijn en de bouillon. Kruid met peper en zout.

Snijd de citroenen in 4 en voeg toe. Gaar de bouten onder gesloten deksel op matig vuur.

Wanneer de bouten gaar zijn, schep je ze samen met de groenten uit het kookvocht. Kook het vocht in tot sausdikte.

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of in schijfjes.

Verwarm de oven voor op 220°C. Schik de aardappelen in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en gehakte rozemarijn. Bak de aardappelen gedurende 25 minuten in een oven van 220°C. Kruid met peper en zout en roer regelmatig om.

Serveer de bouten met de saus en de groenten en werk af met de aardappeltjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.