Paprikaburger

6
  • 6 pistolets
  • 450 g rund-varkensgehakt
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 1 el rode wijn
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 5 el mayonaise
  • 6 blaadjes sla
  • 1 tomaat

Snijd de paprika en de ui fijn.
Voeg het gehakt, het ei, het paneermeel en het paprikapoeder toe.
Overgiet met de wijn en meng alles tot een glad geheel. Kruid met peper en zout.

Rol 6 balletjes van het gehakt en druk ze plat tot hamburgers.
Verhit de olijfolie in een pan.
Bak de hamburgers in enkele minuten bruin.
Gaar ze vervolgens 10 minuten op een laag vuurtje.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Besmeer ondertussen de pistolets met de mayonaise.
Beleg met een blaadje sla, de paprikaburger en 2 plakjes tomaat.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.