Papillot van rode poon met Griekse pasta

Broodje kaas
4
45

Voor de Griekse pasta:

  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram Griekse pasta
  • 1 sjalot
  • 1 takje verse tijm
  • 250 gram tomatenstukken in blik
Griekse pasta wordt ook wel orzo genoemd. Dit gerecht heeft allemaal rode ingrediënten. Perfect om je geliefde te verrassen op Valentijn!

Verwarm de oven voor op 180°. Scheur 4 lange vellen zilverpapier af en plooi ze dubbel. Maak de twee zijkanten dicht zodat het zakjes worden.

Snij de paprika, de ajuin en de zongedroogde tomaten in reepjes en meng dit onder elkaar. Verdeel de groentemengeling over de 4 zakjes.
Steek in elk zakje 3 volledige kerstomaatjes.

Kruid de rode poon met peper en zout en steek een schijfje citroen in de vis.

Strooi wat peper, zout en dille in de zakjes en giet er een scheut olijfolie in. Vul dan elk zakje met een rode poonfilet.
Maak de zakjes dicht en zet 25 minuutjes in de oven.

Breng een ruime hoeveelheid licht gezouten water aan de kook voor de Griekse pasta. Doe de pasta in het kokend water en laat 7 à 8 min koken.

Versnipper een teentje look en een sjalot in kleine stukjes. Bak de sjalot en look in een eetlepel olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de tomatenstukjes toe en laat 2 minuten sudderen. Breng op smaak met een takje tijm.

Meng de pasta onder de tomatensaus.

Haal de papillot uit de oven en serveer alles samen op een bord.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.