Pannenkoekjes met Vlaamse gedroogde hesp

Claudia Allemeersch
6
20
  • 1/2 l melk
  • 3 eieren
  • 12 sneetjes Vlaamse gedroogde hesp, extra dun gesneden
  • 225 g bloem
  • 40 g gesmolten boter
  • snuifje zout
  • enkele takjes platte peterselie
  • 1/4 bosje bieslook
  • boter om te bakken

Schik zes sneetjes ham op een bakplaat en laat gedurende twee uur in de oven drogen op 90 °C.

Zeef de bloem in een grote bolkom en maak een kuiltje. Klop de eieren los en voeg toe in het kuiltje. Strooi aan de buitenkant het zout. Voeg nu ook de melk toe en meng alles met een vork. Begin van binnenuit en meng er voortdurend bloem bij. Voeg de gesmolten boter toe en meng het beslag met een klopper.

Versnijd de overige zes sneetjes ham extra fijn en voeg ze toe aan het beslag. Versnipper de bieslook en voeg toe.

Bak nu de pannenkoekjes. Verhit een klein beetje boter in een pannenkoekenpan en giet een pollepeltje beslag in de pan. Wanneer de bovenkant goed droog is, keer dan het pannenkoekje om.

Houd warm.

Serveer: Plooi de pannenkoekjes in vier en werk af met wat platte peterselie en gedroogde ham.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.