Pannenkoeken van rode biet met verse geitenkaas en tuinkruiden

4
20
  • 1 bokaal van 300 g rode biet in blokjes (265 g uitgelekt gewicht)
  • 150 g bloem
  • 150 g verse geitenkaas
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • 1 koffielepel grove mosterd
  • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
  • 1 koffielepel fijngesneden bieslook
  • peper

Laat de blokjes rode biet goed uitlekken en bewaar het sap.
Vermeng de bloem met het bakpoeder.
Voeg er al kloppend het ei aan toe.
Breng op smaak met peper.
Voeg er voorzichtig 50 g rode biet blokjes en 4 eetlepels sap aan toe.
Zet even opzij.

Prak de geitenkaas met een vork fijn in een grote kom.
Breng op smaak met peper.
Doe er de gesnipperde sjalot, mosterd, peterselie en bieslook bij.
Voeg er de melk aan toe.
Bewaar in de koelkast.

Bak de pannenkoeken in een koekenpan met een beetje olie op een zacht vuur.
Serveer de pannenkoeken lauw, belegd met het geitenkaasmengsel en de rest van de bietenblokjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.