
Pandanflensjes zijn Indische flensjes die hun groene kleur krijgen dankzij pandanextract, afkomstig uit de bladeren van de schroefpalm. Het extract geeft de flensjes niet alleen kleur maar ook een wat nootachtige smaak.
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 ei
- 375 ml melk
- 50 ml groene pandanextract (te vinden in Oosterse winkels)
- een mespuntje zout
- een klontje boter
- geroosterde kokosschilfers
Recept
Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe er het ei in. Begin te roeren en voeg langzaamaan de melk en het groene pandanextract toe. Roer tot een glad beslag. Voeg tot slot een mespuntje zout toe.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak lichtgroene flensjes van het beslag.
Vouw de flensjes dicht en werk af met geroosterde kokosschilfers. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.