Paella met aardappel

4
40

Hou je van paella maar ook van aardappelen? Perfect! Met dit recept maak je de Belgische versie van jouw geliefde Spaanse paella. 

  • 4 grote aardappelen
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes look
  • 3 rode paprika’s
  • olijfolie
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 200 g diepvrieserwten
  • 1 citroen
  • peper
  • 1 bussel platte peterselie

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe deze aardappelblokjes in de keukenrobot, pulseer tot wanneer ze net iets groter dan een rijstkorrel zijn, spoel af onder koud water en droog goed af in een theedoek zodat al het overtollig zetmeel verdwenen is.

Pel ondertussen de uien en snijd ze grof. Pel de look en plet ze.

Snijd de paprika’s net zoals de uien in grove stukken.

Verhit de paellapan of een hele grote pan op hoog vuur. Doe er een flinke scheut olijfolie in en stoof de stukken ui tot ze glazig zijn. Strooi het paprikapoeder over de uien en meng ze samen met de grove stukken paprika.

Voeg nu de aardappelrijst bij het geheel. Roer goed zodat de ‘rijst’ goed kan stoven. Na enkele minuten is de aardappelrijst klaar om het vocht op te slorpen.

Giet nu het grootste deel van de kippenbouillon bij de paella, laat het een twintigtal minuten sudderen op een laag vuur en roer regelmatig een paar keren om. Naarmate de hoeveelheid vocht de aardappelrijst opneemt, voeg je steeds wat bouillon toe.

Strooi de erwtjes in de pan met paella en doe wat zeste van de citroen over het geheel. Laat nog enkele minuutjes meesudderen.

Neem de platte peterselie en strooi het over de pan. Werk eventueel af met wat partjes citroen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.