Paella

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Ben je op vakantie verliefd geworden op paella en wil je niets liever dan deze Spaanse klassieker zelf klaarmaken? Goed nieuws: met dit recept waan je je zo weer op een zonovergoten terras.

Ingrediënten

  • 400 g Spaanse/paella rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 100 g erwtjes
  • 1/2 citroen, zeste
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el kippenkruiden
  • 1 tl saffraan
  • 8 gamba’s, gepeld, darmkanaal verwijderd, kop eraan
  • 400 g mosselen, schoongemaakt
  • 250 g inktvisringen
  • 150 g chorizo, worst
  • 8 kippenpootjes
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snipper de uien fijn. Pers de knoflookteentjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes.

Snijd de chorizo in stukken.

Bak de gamba’s heel even aan in olijfolie. Schep uit de pan en zet opzij.

Kruid de kippenpootjes met de kippenkruiden en bak ze rondom goudbruin in olie. Schep uit de pan. Doe hetzelfde met de chorizo en vervolgens met de inktvisringen.

Fruit nu de uien met de look glazig in dezelfde pan met olie. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak de paprikablokjes even mee. Voeg het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe en schep om. Doe nu de kip, inktvis en chorizo terug in de pan. Strooi er de rijst over en roer goed. Laat enkele minuten stoven.

Giet de witte wijn in de pan en roer om. Giet er 2/3de van de bouillon bij en laat de rijst 20 minuten sudderen. Roer regelmatig om. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

Strooi er nu de erwtjes over en verdeel er ook de mosselen bovenop. Leg er ook de voorgebakken gamba’s bij.

Rasp wat citroenschil over de rijst en laat de mosselen opengaan. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.