Ovenschotel van mosselen en aardappelen

4
(45) 20
  • 2 gepelde en in dunne schijfjes gesneden tomaten
  • enkele blaadjes basilicum
  • 12 voorgekookte kleine vastkokende aardappelen
  • 2 versnipperde teentjes look
  • 1 kg mosselen
  • 4 el paneermeel
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout
     

Reinig de mosselen en kook ze in een bodempje water in de microgolfoven.
Haal ze uit de pot als ze opengaan.
Verwijder de lege halve mosselschelpen, en behoud de helften waar de mossel inzit.
Behoud ook het kookvocht.
Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.

Verspreid 2 eetlepels olijfolie in een smalle ovenschotel en bedek met één laag aardappelschijfjes.
Bedek met mosselen in de schelp en besprenkel met olijfolie en look.
Daarop komt een laag tomatenschijfjes.
Bestrooi met paneermeel.
Werk af met peper en zout en giet het resterende kookvocht over de schotel.
Bak ongeveer 10 minuten, tot de tomaten zacht zijn en het paneermeel goudbruin.

Werk af met een paar blaadjes versneden basilicum.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.