
Ovenschotel van aardappelen, gehakt en tomaat
Een ovenschotel met puree en gehakt is het ultieme comfort food. Dit gerecht is ook perfect wanneer je kookt voor een grote groep. Succes verzekerd!
Recept
Verwarm de oven voor op 220°C.
Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water.
Pureer ze samen met het ei, de room en de boter.
Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout.
Bak het gehakt rul in een antikleefpan.
Kruid met peper en zout.
Verdeel het gehakt over de ovenschaal en leg er een laag puree bovenop.
Snijd de tomaten in 4 partjes en leg die op de puree.
Werk af met de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal gedurende 5 minuten in de oven tot de kaas goudbruin kleurt.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.