Ovenschotel van aardappelen, gehakt en tomaat

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 20

Een ovenschotel met puree en gehakt is het ultieme comfort food. Dit gerecht is ook perfect wanneer je kookt voor een grote groep. Succes verzekerd!

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 220°C.

Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water.
Pureer ze samen met het ei, de room en de boter.
Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout.

Bak het gehakt rul in een antikleefpan.
Kruid met peper en zout.
Verdeel het gehakt over de ovenschaal en leg er een laag puree bovenop.

Snijd de tomaten in 4 partjes en leg die op de puree.
Werk af met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal gedurende 5 minuten in de oven tot de kaas goudbruin kleurt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.