Ovenschotel met rundergehakt en witloof

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

80

Een ovenschotel met gehakt is een favoriet bij velen. Combineer met puree en witloof van bij ons voor een lekkere maaltijd.  

Ingrediënten

  • 400 g mager rundergehakt (of filet américain)
  • 8 stronken witloof, in reepjes gesneden
  • 1 grote zoete ui, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 3 takjes peterselie, fijngesneden
  • 4 takjes tijm, geritst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 kg bloemig kokende aardappelen
  • 1 dl magere of halfvolle melk
  • paneermeel of geraspte lightkaas
  • peper van de molen
  • cayennepeper
  • vers geraspte nootmuskaat
     

Recept

Maak de puree

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een ruime pan water. Giet ze af.

Warm de melk op in een pannetje met wat vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen.

Pureer de aardappelen in een roerzeef of met een pureestamper.
Meng er de warme melk onder en roer tot een smeuïge puree.

Maak de vulling met gehakt

Meng de uisnippers samen met het ei onder het rundergehakt.

Bak het witloof aan in een pan met wat olijfolie.

Voeg het rundergehakt toe. Maak het al bakkende los met een vork.

Voeg de tijm, de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met wat peper van de molen en eventueel een snuifje cayennepeper.

Stel de ovenschotel samen

Verdeel de vulling over een ovenschaal en strijk de puree uit over het vlees.

Bestrooi met paneermeel of geraspte kaas. 

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Zet de ovenschotel gedurende ca. 30 minuten in de oven tot de ovenschotel een mooi kleurtje krijgt.

Serveer met een frisse salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.