Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili

4

Een lepeltje zure room zorgt voor een heerlijk frisse toets in deze pittige ovenschotel met aardappelen, champignons, tomaten en chili.

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 250 g champignons
  • 2 grote rode uien
  • 2 lange rode chilipepers
  • 2 trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 takje tijm
  • platte peterselie
  • 5 g boter
  • 1 dl groentebouillon
  • peper en zout

Was de aardappelen en gaar ze gedurende 5 minuten in de microgolfoven. Snijd de uien, chilipepers, champignons en tomaten in grove stukken.

Doe alles in een bakblik en doe er de aardappelen, in partjes gesneden, bij.

Plet de look en verdeel samen met de tijm en komijn over de bereiding. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en voeg de boter toe.

Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 220°C. Bak gedurende 25 minuten. Roer regelmatig om. Serveer met een plukje platte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.