Ovenschotel met aardappelen, prei en kippenblokjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Binnen het uur geniet je van deze ovenschotel met aardappelen, prei en kippenblokjes. Pure comfort food waar je niet lang op moet wachten!

Ingrediënten

  • 500 g kippenfilet
  • 800 g gesneden preiwit (diepvries)
  • 800 g aardappelen
  • 7 dl halfvolle melk
  • 50 cl room
  • 50 g geraspte emmentaler
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 kl kippenkruiden
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de aardappelen en snijd in gelijke schijfjes (0,5 cm).

Doe de aardappelschijfjes samen met de (diepgevroren) prei en de melk in een grote kookpot. Verkruimel er het bouillonblokje over en kook 15 min.

Verhit intussen de olijfolie in een braadpan. Snijd de kippenfilets in kleine blokjes en kruid met kippenkruiden. Bak kort aan in de pan (3 min).

Doe de aardappelen en de prei met de room in een ovenschaal en meng er de kippenblokjes onder. Kruid met peper en zout en bestrooi met de mozzarella en de emmentaler.

Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.