Ovenappeltjes

Partner

Geert Van Der Bruggen

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 appelen (Boskoop)
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 el kandijsuiker
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • de zestes van 1 citroen
  • 1 vanillestokje

Recept

Was de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd rondom de appel, ongeveer in het midden schubachtige inkepingen met een scherp mesje.

Schraap de vanillestok uit en voeg de zaadjes met de rest van de ingrediënten bij de boter. Prak goed door tot alles mooi gemengd is. Vul de appelen met de kruidige boter.

Zet de appelen in een ovenschaal en bak ze ongeveer 15 minuten op 160°C. Giet regelmatig wat van de smeltende boter over de appelen. Na een tijdje zal de appel ter hoogte van de inkepingen wat openbarsten met een mooi gepoft resultaat.

Dit is een ideale garnituur bij wild of gebraad.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.