Ovenaardappelen met groenten en gegrild spek

4
30
  • 6 kleine vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 0.5 bussel citroentijm
  • 12 champignons
  • 8 asperges (4 groene en 4 witte)
  • een aantal wortelen
  • 4 dikke plakken gekookt en gekruid spek
  • 100 g boter
  • 2 eieren
     

Kook de aardappelen in hun geheel gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven).
Schil ze.

Laat de asperges en wortelen gedurende 2 min in hun geheel blancheren in het kookwater van de aardappelen.
Leg ze samen met de champignons in een ovenschaal en bak ze gedurende 5 à 10 min. in de oven op 200°C.
Breng op smaak met peper en zout.

Bak het spek in een pan.
Kook de eieren gedurende 6 min.
Hak ze fijn en meng ze met de gesmolten boter en het citroensap tot een sausje.
Kruid met peper, zout en fijngehakte citroentijm.

Verdeel het spek over 4 borden.
Leg er de groenten bovenop.
Giet er een beetje eiersaus over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.