Ovenaardappelen met groenten en gegrild spek

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 6 kleine vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 0.5 bussel citroentijm
  • 12 champignons
  • 8 asperges (4 groene en 4 witte)
  • een aantal wortelen
  • 4 dikke plakken gekookt en gekruid spek
  • 100 g boter
  • 2 eieren
     

Recept

Kook de aardappelen in hun geheel gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven).
Schil ze.

Laat de asperges en wortelen gedurende 2 min in hun geheel blancheren in het kookwater van de aardappelen.
Leg ze samen met de champignons in een ovenschaal en bak ze gedurende 5 à 10 min. in de oven op 200°C.
Breng op smaak met peper en zout.

Bak het spek in een pan.
Kook de eieren gedurende 6 min.
Hak ze fijn en meng ze met de gesmolten boter en het citroensap tot een sausje.
Kruid met peper, zout en fijngehakte citroentijm.

Verdeel het spek over 4 borden.
Leg er de groenten bovenop.
Giet er een beetje eiersaus over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.