Ossobucco

4
(15) 120
  • 4 stukken kalfsschenkel
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel selder
  • 5 dikke rijpe tomaten
  • kruidentuiltje (tijm, laurier en peterseliestengels samengebonden)
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el gesmolten hoeveboter
  • 1/2 liter rundsbouillon
  • 400 g tagliatelli
  • peper
  • zout

Snijd de vliezen van het vlees en kruid met peper en zout.

Ontvel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd grof.

Verhit de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem en kleur het vlees aan.

Schil de wortelen, ontpel de ui en was de selder. Snijd ze vervolgens in gelijke stukjes, voeg toe aan het vlees en laat heel even meebakken.
Hak de knoflook zeer fijn en voeg toe aan de bereiding.
Voeg er de tomaten en de bouillon bij en laat minstens 90 minuten stoven op een zacht vuur.

Kook de tagliatelli al dente, giet af en meng er de gesmolten boter onder.
Kruid de ossobucco af met pezo en serveer op warme borden met de tagliatelli.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.