Ossestaart met raapjes

Claudia Allemeersch
4
  • 1 ossestaart in stukken gesneden
  • 2 uien
  • 1 selder
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 2,5 dl rundsbouillon
  • 2 rapen
  • 1 el wijnazijn
  • 50 g boter
  • 1 stokbrood
  • peper en zout

Kruid de ossestaart met peper en zout en schroei ze langs alle kanten goed dicht in een pan met boter.
Schep het vlees over in een stoofpot.
Voeg er tijm en laurier aan toe, samen met de rundsbouillon.

Pel de ui en snijd in ringen, voeg toe.
Versnipper de look en voeg toe.
Snijd de wortelen in schijfjes en de selder in reepjes en voeg toe.
Laat alles sudderen op een middelmatig vuur.

Haal het vlees uit de pan en pluk het vlees van de staart.
Voeg een klein beetje jus toe en laat alles nog eens opwarmen.
Kruid met peper en zout.

Schil de raapjes en snijd in gelijkmatige blokjes.
Stoof even aan in een weinig boter en blus af met wijnazijn.
Laat even sudderen tot de raapjes gaar zijn.
Voeg toe aan de ragoût.

Besmeer in schijfjes gesneden stokbrood met de ragoût.

Recept: Claudia Allemeersch
Foto: Heikki Verdurme

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.