Ossenstaart met rucolapuree

4

Voor de ossenstaart

  • 1 ossenstaart  in stukken gesneden
  • bouillon om de ossenstaart te koken
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 1 selder
  • tijm en enkele blaadjes laurier
  • peper en zeezout
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels zachte mosterd
  • 4 fijngesneden roze sjalotten
  • hoeveboter
  • een scheutje chardonnay-azijn

Voor de rucolapuree

Voor de ossenstaart

Snijd de wortel, ui en selder in grove stukken en voeg samen met de kruiden toe aan de bouillon.
Kook hierin de ossenstaart zachtjes tot het vlees van het karkas valt.
Pel dan de ossenstaart.

Stoof de roze sjalot aan in hoeveboter.
Voeg de ossenstaart toe.
Voeg tevens de tomatenpuree en de mosterd toe.
Breng op smaak met peper en zeezout.
Voeg een scheutje chardonnayazijn toe.

Voor de rucolapuree

Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.
Pel ze en snijd ze in blokjes.
Plet ze met een vork en kruid met peper en zeezout.
Voeg een scheut olijfolie van de eerste persing toe.
Voeg de fijngesneden rucola toe.
Dek af en houd warm.

Schik de puree op het bord.
Schep bovenop de ossenstaart.
Werk af met goede olijfolie of de ingekookte jus van de ossenstaart.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.