Opgevulde kipfilets met champignons

Claudia Allemeersch
4
  • 30 g gedroogde morieltjes (verkrijgbaar in het warenhuis)
  • 2 sjalotten
  • 25 g boter
  • peper en zout
  • 150 g kippenwit
  • 150 g gekookte ham
  • 40 g gepelde pistachenoten
  • 250 g gemengd gehakt
  • 1/2 bundel krulpeterselie
  • 1 el kalfsfond in pasta
  • 1 borrelglaasje madera
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 4 enkele kippenfilets
  • 50 g boter (om te bakken in de oven)

Zet de morieltjes in water en laat even weken. Giet af en spoel nog een tweede en een derde keer. Dep de geweekte champignons droog met keukenpapier.

Pel en versnipper de sjalotten. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de sjalotten aan samen met de morieltjes. Kruid met peper en zout.

Hak in een blender kippenwit, gekookte ham en pistachenoten fijn, samen met peterselie.

Meng deze massa met achtereenvolgens het gehakt, de sjalotten en morieltjes, de kalfsfond, een borrelglaasje madera, peper en zout, paneermeel en ei. Zo bekom je de farce.

Snijd de kippenfilets en leg ze mooi open op een plank. Smeer er in het midden de farce over en rol dicht. Sluit met een tweetal tandenstokers.

Schik in een ovenschotel en leg er een paar klontjes boter  bovenop. Laat 20 min garen in de oven op 200 °C. Giet er tussendoor eens wat bakvocht over.

Haal de kippenfilets eruit en snijd in brede ringen. Serveer met aardappelpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.