Open ravioli van varkenspoot en varkenswang

4

Laat je vooral niet afschrikken door de varkenspoten, want die maak je makkelijker klaar dan je denkt. Een gerecht boordevol smaak van bij ons, met een moderne twist.

  • 8 Ravioli-vellen
  • 2 varkenspoten
  • 8 varkenswangen
  • bruine fond
  • rode porto
  • 1 flesje donker trappistenbier
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes look
  • tijm
  • laurier
  • bieslook
  • platte peterselie
  • 1 handvol boschampignons
     

Zet de poten een dag voordien in koud gezouten water om ze te reinigen.

Spoel goed af en breng aan de kook in koud gezouten water. Laat twee tot drie uur zachtjes pruttelen.Giet de poten af en pel ze. Let goed op voor de kleine beentjes: die moeten allemaal worden verwijderd.

Kruid de wangen goed met peper en zout. Laat ze aankleuren in de pan, neem ze uit de pan en voeg de ui, wortel, look en de kruiden toe.  
Stoof aan.

Breng opnieuw aan de kook en blus het geheel met het bier en de bruine fond. Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de wangen mooi gaar zijn. Haal de wangen uit het vocht en laat dit verder inkoken tot een ietwat dikkere saus. Breng eventueel nog op smaak met een scheutje rode porto.

Kook de pasta in gezouten water. Giet af en besprenkel met olijfolie (om het kleven tegen te gaan). Bak de champignons in boter met een sjalotje en wat look.

Snijd de wangen in fijne blokjes en vermeng ze met de varkenspoot en fijngesneden bieslook. Leg een vel pasta op het bord en drapeer daar het varkensvleesmengsel op. Leg een vel pasta op het vlees en bestrijk dat met de saus. Leg daarbovenop de champignons. Werk eventueel af met enkele schilfers parmezaan en fijngehakte platte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.