Open ravioli met aardappel en bospaddenstoelen

4
40
  • 2 grote bloemige aardappelen (200 g)
  • 4 lasagnevellen
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl lichte gevogeltefond
  • 1,5 dl room
  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 el gehakte bladpeterselie

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, blancheer in gezouten water en spoel onder koud water.
Maak de paddestoelen schoon en snijd de grootste exemplaren in 2.

Hak de sjalot en de knoflook fijn.

Kook de lasagnevellen al dente.

Breng de helft van de bouillon op smaak met peper en zout. Voeg de andere helft bij de room, breng ook op smaak en warm door.

Verhit de olie in een ruime pan, bak de aardappelblokjes op een hoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en wok ze enkele minuten mee.

Voeg de sjalot en knoflook toe, roer om en voeg op het einde de peterselie toe.

Lepel in diepe borden, overgiet met de bouillon en dek af met een lasagnevel.

Schuim de bouillon met room op en lepel over de open ravioli. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.