
Ingrediënten
Voor het belegd broodje:
- 200 g Filet d'Anvers
- 2 ciabatta
- 1 Beerselse mandjeskaas
- 2 peren
- 100 g suiker
- 100 g azijn
- 100 g crème de cassis
- 1 bot waterkers
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
voor de chutney:
Recept
Voor de chutney
Snipper voor de chutney de zoete ui fijn. Fruit glazig in olijfolie en blus met de azijn. Voeg suiker, steranijs en en kruidnagel toe en laat even doorkoken.
Snijd intussen het vruchtvlees van de pompoen en de sinaasappel in stukjes. Doe deze met de gesneden gember en de rozijnen bij de uien en laat heel zachtjes sudderen tot je de structuur van een compote hebt.
Voor het belegde broodje
Schil de peren en snijd ze overlangs in 6 stukken. Haal er het klokhuis uit en snijd de stukken nog eens schuin door.
Laat de suiker karameliseren op het vuur. Blus met de azijn en laat de suiker loskoken. Voeg dan de cassis toe en laat even doorkoken. Leg er de peertjes in en laat rustig garen.
Kruid de Beerselse kaas bij met Provençaalse kruiden en peper en zout. Meng goed.
Snijd het brood overlangs door en rooster knapperig op het kruim. Dat zorgt niet alleen voor een lekkere smaak, het vermijdt ook dat de kaas in het brood dringt.
Smeer de kaas op het brood. Drappeer het vlees erover en werk af met de peertjes, de chutney en de geplukte waterkers.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.