Start to cook

Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

Claudia Allemeersch
40

Voor 12 pannenkoekjes:

  • 200 g zelfrijzende bloem    (of 200 g gewone bloem + 6 g bakpoeder)
  • snuifje zout
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 80 g rozijnen
  • 2 appels
  • 3 el boter
  • 45 g poedersuiker

Zeef de zelfrijzende bloem in een ronde kom. Strooi er een snuifje zout over.

Bevochtig met 150 ml melk en voeg het volledige ei toe. Klop het beslag glad met een klopper. Voeg nu de rest van de melk toe. Roer goed.

Laat de rozijnen weken in water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Voeg toe aan het beslag.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes: voeg toe aan het beslag.

Laat een eetlepel boter uitsmelten in een koekenpan bak daarna een drietal pannenkoekjes. De koekjes hebben een diameter van ongeveer zes à acht centimeter.

Serveer met een vleugje poedersuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.