Ontbijtkoekjes met rozijnen en appels

Partner

Claudia Allemeersch

Petit déjeuner
Type
Thema
Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

Voor 12 pannenkoekjes:

  • 200 g zelfrijzende bloem    (of 200 g gewone bloem + 6 g bakpoeder)
  • snuifje zout
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 80 g rozijnen
  • 2 appels
  • 3 el boter
  • 45 g poedersuiker

Recept

Zeef de zelfrijzende bloem in een ronde kom. Strooi er een snuifje zout over.

Bevochtig met 150 ml melk en voeg het volledige ei toe. Klop het beslag glad met een klopper. Voeg nu de rest van de melk toe. Roer goed.

Laat de rozijnen weken in water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Voeg toe aan het beslag.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes: voeg toe aan het beslag.

Laat een eetlepel boter uitsmelten in een koekenpan bak daarna een drietal pannenkoekjes. De koekjes hebben een diameter van ongeveer zes à acht centimeter.

Serveer met een vleugje poedersuiker.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.