Ontbijt met brood en perenconfituur en kamillethee

Broodje kaas
4
30

perenconfituur

  • 1kg peren in stukken
  • 500 gram geleisuiker
  • sap van een halve citroen
  • snuifje kaneel

kamillethee

  • gedroogde kamille (of een zakje kamillethee)
  • honing
  • ½ liter water
Maak confituur met gelijk welke soort fruit. Dit is de algemene regel voor het maken van confituur: voor 2 kg fruit heb je 1 kg geleisuiker nodig. Zet de lege potten op een natte handdoek, zodat ze niet gaan barsten door de warme confituur. Draai de potten om van zodra ze gevuld zijn met de confituur. Zo gaat de confituur niet schimmelen en kan je ze langer bewaren.

Perenconfituur

Schil de peren en snij ze in stukken.
Doe de stukken peer, het sap van een halve citroen, de kaneel en een klein beetje water in een kookpot. Roer alles goed om en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 10 min koken.

Doe de kookpot van het vuur en meng de geleisuiker onder de confituur tot de geleisuiker opgelost is.
Zet de kookpot terug op het vuur en laat het nog 3 minuten pruttelen, maar blijf erin roeren.
Als je geen brokjes in de confituur wilt, kan je de confituur mixen.

Maak een keukenhanddoek nat en wring hem goed uit. Leg hem vervolgens op tafel en plaats er de lege confituurpotjes op.
Vul nu de confituurpotjes tot aan de rand met de hete confituur en sluit meteen af met een deksel. Haal hier zeker een volwassene bij! Draai de potjes confituur om en laat ze afkoelen.

Kamillethee

Breng ½ liter water aan de kook.
Doe de kamille in een builtje en doe het builtje in een theekan of theeglas. Overgiet met heet water.

Laat de thee 5 minuten trekken en doe het builtje er terug uit. Breng indien gewenst op smaak met honing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.