Onglet met sjalot en rodewijnsaus

4

Onglet is een geliefd stukje vlees dat het lekkerst smaakt als je het saignant bakt. Serveer met rodewijnsaus voor een heerlijk gerecht.

  • 4 rundbiefstukken (onglet)
  • 250 g sjalot
  • 1,5 g laurierblaadjes
  • 125 ml cognac
  • 750 ml rode wijn
  • 1 liter bruine fond
  • peper en zout
  • boter
     

Snijd de sjalot fijn.
Smelt de boter in een pot en bak de sjalot. Voeg de laurierblaadjes toe en laat even meebakken.

Blus met cognac en laat inkoken. Voeg de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de bruine fond toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Houd de saus warm.
Kruid met peper en zout en werk af met een klontje verse boter.

Kruid de onglets. Smelt boter in een pan en leg het vlees in de bruisende boter.
Voeg klontjes verse boter toe terwijl je het vlees bakt; zorg ervoor dat de boter steeds lichtbruin blijft.

Draai het vlees regelmatig om en schep er de bruisende boter over.
Giet het vet uit de pan en kook de braadresten los met een beetje saus.
Zeef de losgekookte braadresten opnieuw en voeg toe aan de saus.

Schik het vlees op een bord, overgiet met de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.