Omelet met gekookte ham en tomaat, salade met jonge wortelen en oregano

Petit déjeuner
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 4 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (120g)
  • 12 eieren
  • 40 g boter
  • 2 rijpe tomaten
  • 12 jonge wortelen
  • 1 sjalot
  • 5 takjes oregano
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • enkele peperkorrels
  • yoghurtdressing
  • peper en zout

Recept

Voorbereiding: de bereide worteltjes bij voorkeur een nachtje laten rusten.

Schil de wortelen, snijd ze in grove stukken en kook ze ‘al dente’ in gezouten water. Laat ze vervolgens (een nacht) afkoelen.

Verwarm de olijfolie met de gesneden sjalot, de peperkorrels, de wijnazijn en de oregano, en overgiet er de wortelen mee. Laat bij voorkeur een nachtje rusten.

Snijd de tomaten in fijne plakjes en de ham in grove stukken.

Verwarm de boter in een ruime pan en bak er de tomaat in.

Kluts de eieren, kruid met zout en peper en giet het mengsel over de tomaten. Leg daarna de grove stukken ham erop en bak er een mooie omelet mee.

Serveer op grote borden, garneer met de wortelsalade en lepel er yoghurtdressing langs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.