Omelet met asperges en ham

1
  • 6 asperges
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 plak magere gekookte ham
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 snuif oregano
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel magere melk
  • 6 bladeren lollo bionda
  • peper en zout

Schil de asperges en laat ze 10 minuten (beetgaar) koken in gezouten water.
Laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes van 3 cm lang.
Snipper de ui fijn en snijd de ham in dunne reepjes.
Verhit de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en laat de ui en het geperste knoflook erin glazig worden.
Voeg nu de stukjes asperge en de reepjes ham toe en laat 5 minuten bakken op een zacht vuurtje.
Kruid met peper, zout en oregano.

Klop de eieren los met de melk, peper en zout.
Giet ze over de groenten en laat op een niet te hoog vuurtje bakken tot een omelet.
Was de slabladeren en zwier ze droog in een slacentrifuge.

Schuif de omelet met behulp van een dunne spatel op een bord.
Geef de sla er apart bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.